آشنایی با خواص جعفری
برگ های آن به رنگ سبز تیره و دارای بریدگی های لوزی یا مثلث شکل با تقسیمات رفیع است . گل های جعفری کوچک به رنگ مایل به سبز و به صورت چتر می باشد میوه آن کوچک به درازای 2 میلی متر و به قطر یک میلی متر و دارای بویی معطر است .
از برگ تخم جعفری به وسیله تقطیر با بخار اسانسی گرفته می شود که بسیار معطر است و در غذاهای بکار می رود . اسانس برگ جعفری چون به مقدار بسیار کم به دست می آید گران است . اسانس تخم جعفری کمی بوی تلخ دارد که زیاد مرغوب نیست . از 100 کیلوگرم تخم جفری حدود 2 کیلوگرم اسانس به دست می آید که از آن در صنعت عطرسازی و کنسروسازی استفاده به عمل می آید . ریشه جعفری معطر طعم آن تقریبا مانند برگ آن است .
خواص دارویی :
1.تخم جعفری از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است .
2.ضد نفخ شکم است .
3.ادرارآور و قاعده آور است .
5.برای درمان تب نوبه بکار می رود .
6.در قدیم الایام برای سقط جنین شیاف تخم جعفری را داخل مهبل قرار می دادند.
خواص برگ و ساقه جعفری :
1.برای رفع لکه ها و جوش های صورت دم کرده جعفری را روی پوست صورت بمالید .
2.برای روشن شدن رنگ پوست مقداری جعفری را در نیم لیتر آّ به مدت 5 دقیقه بجوشانید و صبح و شب صورتت خود را با آن بشوئید بعد از یک هفته پوست صورت شما روشن می شود .
3.دم کرده جعفری ضد تب است .
4.دم کرده برگ جعفری برای بواسیر و سنگ کلیه مفید است .
5.خوردن چای جعفری به هضم غذا کمک می کند .
6.بعد از خوردن سیر برای برطرف کردن بوی دهان جعفری بجوید .
7.جعفری نفس را خوشبو می کند .
8.برای درمان ضرب خوردگی و خون مردگی له شده برگ و ساقه جعفری را روی عضو ضرب دیده بگذارید .
مضرات :
زیاده روی در مصرف جعفری برای خانم های حامله و افرادی که دچار حصبه و ناراحتی اعصاب می باشند جایز نیست .
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.