جعفری -داما

 

آشنایی با خواص جعفری

برگ های آن به رنگ سبز تیره و دارای بریدگی های لوزی یا مثلث شکل با تقسیمات رفیع است . گل های جعفری کوچک به رنگ مایل به سبز و به صورت چتر می باشد میوه آن کوچک به درازای 2 میلی متر و به قطر یک میلی متر و دارای بویی معطر است .

از برگ تخم جعفری به وسیله تقطیر با بخار اسانسی گرفته می شود که بسیار معطر است و در غذاهای بکار می رود . اسانس برگ جعفری چون به مقدار بسیار کم به دست می آید گران است . اسانس تخم جعفری کمی بوی تلخ دارد که زیاد مرغوب نیست . از 100 کیلوگرم تخم جفری حدود 2 کیلوگرم اسانس به دست می آید که از آن در صنعت عطرسازی و کنسروسازی استفاده به عمل می آید . ریشه جعفری معطر طعم آن تقریبا مانند برگ آن است .

 

خواص دارویی :

1.تخم جعفری از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است .

2.ضد نفخ شکم است .

3.ادرارآور و قاعده آور است .

5.برای درمان تب نوبه بکار می رود .

6.در قدیم الایام برای سقط جنین شیاف تخم جعفری را داخل مهبل قرار می دادند.

 

خواص برگ و ساقه جعفری :

1.برای رفع لکه ها و جوش های صورت دم کرده جعفری را روی پوست صورت بمالید .

2.برای روشن شدن رنگ پوست مقداری جعفری را در نیم لیتر آّ به مدت 5 دقیقه بجوشانید و صبح و شب صورتت خود را با آن بشوئید بعد از یک هفته پوست صورت شما روشن می شود .

3.دم کرده جعفری ضد تب است .

4.دم کرده برگ جعفری برای بواسیر و سنگ کلیه مفید است .

5.خوردن چای جعفری به هضم غذا کمک می کند .

6.بعد از خوردن سیر برای برطرف کردن بوی دهان جعفری بجوید .

7.جعفری نفس را خوشبو می کند .

8.برای درمان ضرب خوردگی و خون مردگی له شده برگ و ساقه جعفری را روی عضو ضرب دیده بگذارید .

 

مضرات :

زیاده روی در مصرف جعفری برای خانم های حامله و افرادی که دچار حصبه و ناراحتی اعصاب می باشند جایز نیست .

 

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “جعفری -داما”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *