واردات

واردات :

شرکت جهان تجارت درخشان یکی از شرکت های پیشرو با رویکردی نوین در حوزه واردات ادویه جات و کلیه اقلام مرتبط می باشد که آمادگی همکاری با شرکت های پخش عمده وبسته بندی در ایران و کشورهای همسایه را دارد.این شرکت سعی کرده همیشه بهترین محصولات را با کمترین قیمت تمام شده  به مشتریان خود عرضه کند.

امروزه با توجه به رشد روزافزون جمعيت كشورها از یک سو و محدوديت هر چه بيشترمنابع توليدي از سوي ديگر، تأمين مواد غذايي مورد نياز مردم به عنوان ضروريترين عامل دركسب موفقيت استقلال اقتصادي مطرح ميگردد . از نظر صادرات محصولات كشاورزي، ايران كشوري نسبتاً كوچك ولي از نظر واردات در بعضي مواردكشوري نسبتاً تأثيرگذار در بازرگاني خارجي يا تجارت مي باشد.از آنجایی که کشور ایران تولیدکننده و صادرکننده اقلام بسیاری از گونه های گیاهی می باشد لذا در مجموع 30 گونه در بخش واردات به کشور اعلام شده و ادویه بیشترین حجم واردات به کشور را شامل می شود . در دنیا اقلام مختلف ادویه اعم از زردچوبه، فلفل، دارچین، زنجبیل و… تولید می‌شود و کشورهایی مانند هندوستان، اندونزی، سنگاپور و مالزی در تولید این محصولات پیشرو هستند. ایران برخی از گیاهان دارویی و ادویه های مورد استفاده خود را از کشورهای هند ،امارات متحده عربی،اندونزی ،ویتنام ، پاکستان و چین و …وارد کرده که بیشترین واردات گیاهان دارویی به کشور ،از هند و بعد از آن کشور امارات متحده عربی می باشد . در ایران تنها حجم بسیار اندکی ادویه آن هم تنها حدود پنج قلم، به‌صورت انبوه و به میزان 50‌هزار تن تولید می‌شود با توجه به اینکه ایرانیان به نسبت مردم دیگر کشورها علاقه بیشتری به استفاده از ادویه جات در غذاهای خود دارند لذا مصرف سالانه ادویه در کشورمان 220‌هزار تن است که 170هزار تن آن از طریق واردات تامین می‌شود. 170هزار تنی که به‌ دو صورت فله‌ای و بسته‌بندی‌شده در بازار به فروش می‌رسد. نوع فله‌ای همان شیوه سنتی خریدوفروش ادویه است که از دیر باز در کشور ما مرسوم بوده است و نوع بسته‌بندی در سال‌های اخیر رواج یافته که نوعی سرمایه‌گذاری برای فروش مدرن‌تر ادویه‌جات است. در هر صورت مساله مهم نیاز بازار داخلی به ادویه است و حتی می‌توان گفت بیش از 22میلیون خانوار ایرانی مصرف‌کننده این مواد‌غذایی هستند. کارخانجات، صنایع تولیدکننده مواد‌غذایی و حتی ارگان‌های پزشکی نیز از دیگر مصرف‌کنندگان بزرگ این نوع از مواد‌غذایی محسوب می‌شوند.

در ايران از لحاظ ارزش و مقدار، زردچوبه مهمترين قلم وارداتي ادويه جات كشوراست. مصرف بالاي داخلي و بي توجهي به كشت آن در داخل، ايران را به سومين واردكننده عمده اين محصول(بعد از ايالات متحده و ژاپن) مبدل ساخته است . كشورهاي امارات متحده عربي، پاكستان، ميانمار، هند، چين، مهمترين تأمين كنندگان نيازهاي وارداتي زردچوبه كشور محسوب مي شوند. دارچين از ديگر اقلام وارداتي عمده ادويه جات است. اين محصول عمدتاً از طريق امارات متحده عربي به واسطه صادرات مجدد و بعضاً از كشورهاي مبدأ يعني هند و چين وارد مي شود.

و همچنین دارچين از ديگر اقلام وارداتي عمده ادويه جات است ومانند زردچوبه عمدتاً از طريق امارات متحده عربی به واسطه صادرات مجدد و بعضاً از كشورهاي مبدأ يعني هند و چين وارد كشور می شود. ايران و كشورهاي اسكانديناوي واردكننده هل درشت و كشورهاي عربي واردكننده هل سبز ريز هستند. رشد جمعيت، اجراي سياست آزادسازي واردات، افزايش مصرف تنقلات و غذاهاي آماده در رشد مصرف انواع ادويه جات نظير وانيل، ميخك، زنجبيل و اقسام هل مؤثر بوده اند.  بخش اعظم وانيل، زنجبيل، ميخك و هل وارداتي به كشور را سازندگان تنقلات و شيريني جات مصرف مي كنند و به جز هل، سهم ساير اقلام در مصرف خانوارها ناچيزمي باشد.  واردات هل روند صعودي داشته و مقدار آن از سال 78 به بعد با رشد بيشتر افزايش يافته است. اين محصول به طور عمده از امارات متحده عربي و هند وارد كشور شده است.

مراحل نحوه نگهداری و بسته بندی ادویه جات

1-اصول انتقال و شرايط نگهداري مواد اوليه :

بيشتر ادويه هاي مصرفي كشور ما وارداتی هستند. ادويه ها به شكل هاي مختلفی وارد كارخانه مي شوند؛ به طور مثال، زردچوبه به شكل قطعاتی استوانه ای به نام قلم، دارچين به صورت چوب و سماق و فلفل سياه به صورت دانه خشك و فلفل قرمز به صورت ميوة خشك هستند.

ادويه ها به علت رطوبت پایین و دارا بودن ترکیبات ضد میكيروبی به طور طبيعی مقاومت زيادي نسبت به فساد میکروبی دارند.  بنابراین دارای دوره ماندگاری طولانی هستند . براي نگهداری ادويه ها ازانبارهای خشك و خنك و مجهز به هواكش استفاده مي شود.براي جلوگيري از اختلاط بوي ادويه ها بهتر است، انواع مختلف آنها، در انبارهاي جداگانه نگهداری  شوند.هنگام حمل مواد اوليه بايد بسته ها طوری حمل شوند كه كمترين صدمه فيزیکی به آنها وارد شود . همچنين حمل مواد اوليه بايد با سرعت انجام شده و از ماندن بسته های ادويه در معرض هوا، گردوخاک، آفتاب و باران جلوگيری شود.

2- مرحله آسياب كردن :

اصول بوجاري و درجه بندي:  طي مرحله بوجاری بايد هرگونه مواد خارجي و ناپذيرفتنی از ادويه ها حذف شود.

اين كار به روش های مختلفی به شرح زير انجام می گیرد :

– جداسازی با دست: در صورتي كه ادویه ها دارای سنگ، كلوخ، مواد خارجي درشت و يا كپك زده باشند ؛ عمل بوجاري با دست انجام مي شود.

– جداسازي با الک: در صورتي كه ادويه ها شامل مواد ريزي بوده، كه با دست غيرقابل تفكيک باشد، براي جداسازي آنها می توان از الك استفاده كرد.

– جداسازي با جريان هوا:  در اين سيستم قطعات سبكتر يا سنگين تر از ادويه را توسط جريان هوا جدا می کنند .

گاهي اوقات ادويه ها، نياز به درجه بندي نداشته و مي تواند عيناً بسته بندي شود مانند هل، زردچوبه قلم،ليموي عماني درسته و خشك. ولي در برخي از موارد ممكن است ادويه ها از نظر ريزي و درشتي دانه، رنگ،ماهيت، شكل و چگونگي عرضه نياز به درجه بندي داشته باشد، مانند گرد زردچوبه و پودر دارچين.

در صورتي كه ادويه مورد مصرف به صورت گرد به بازار عرضه شود، مانند گرد ليمو، گرد غوره و غيره بايد مواد اوليه آماده شده توسط آسياب هاي مناسب نرم شوند، اساس آسیاب کردن مالش مواد بین دو سطح ساینده است.

3- مرحله مخلوط كردن :

اصول توليد ادويه های تركيبی: در تهيه غذاها معمولاً از چند نوع ادويه با نسبت های مختلف استفاده می شود،از آنجا كه رعايت دقيق اين نسبت ها كار ساده ای نيست؛ امروزه استفاده از ادويه هاي تر يكبي آماده، مرسوم شده است.

تريكب ادويه ها بسته به ذائقه و فرهنگ مردم در مناطق مختلف با یکدیگر متفاوت است. بنابراين نمي توان فرمول یکسانی براي توليد ادويه های تركیبي ارائه كرد، زيرا اين فرمول ها به صورت تجربي حاصل مي شوند. برخي از ادويه هاي ترکیبی شامل ادويه كاري، ادويه پلويي، ادويه آبگوشتي، ادويه كبابي و ادويه ترشي است.

4- مرحله بسته بندي :

اصول بسته بندي :  بهتر است بسته بندي ادويه بدون دخالت دست و هم زمان با آماده شدن آنها صورت گيرد.در صورتي كه اين عمل ميسر نباشد ادويه ها بايد در ظروف خشك و تميز و درپوش دار قرار داده شده و تا 24 ساعت بسته بندی شوند.

محصول آسياب شده ابتدا در گوني های حدود 30 کیلوگرمي بسته بندي شده و وارد انبار مي شوند.

در اين مرحله اگر بار میکروبي نمونه آسياب شده بالا باشد، لازم است براي سالم سازي با استفاده از فرايند پرتودهي با اشعه گاما به سازمان انرژي اتمي فرستاده شوند. در اين حالت ادويه ها در بسته های مخصوص مطابق استاندارد سازمان انرژي اتمي بسته بندي شده و به اين سازمان ارسال مي شوند. منظور از پرتودهي تاباندن اشعه گاما به محصول است. ادويه و نيز مواد بسته بندي آنها كه قرار است پرتو ببينند، بايد داراي کیفيت مطلوب و شرايط بهداشتي قابل قبول براي اين فرايند باشند.دُز اشعه تابيده شده برحسب کیلوگری سنجيده مي شود و جمع كل ميانگين هاي دُز جذب شده توسط ادويه نبايد از 10 کیلوگری تجاوز كند. از آنجا که طی فرایند استریلیزاسیون با اشعه، دمای محصول افزایش نمی یابد، این فرآیند تحت عنوان “استریلیزاسیون سرد ” نامیده می شود .

5-مرحله انبارش :

اصول انبارداری  و كنترل كيفيت محصول نهايي:  مجموعه اي از آزمون هاي كیفی براي كنترل كیفيت محصول نهايی انجام مي گيرد؛ كه شامل آزمو نهاي فيز كيي، شيميايي و میکروبی است.آزمونهای فيزیکی شامل اندازه گیری مواد خارجي، مزه و بو، كپ زدگی و وجود حشرات است. آزمون هاي شيميايي شامل تعيين خاكستر و تعيين درصد رطوبت است. آزمو نهاي میکروبی شامل شمارش كلي میکروارگانیسم ها، شمارش كپك و مخمر و شمارش كلي فر مها است.